Trygvesange

Mit barnebarn, Trygve, har en ”babymarimba” med de fem toner D-E-G-A-H (pentatonskala). På den kan man fx spille ”Stille nu”, ”Tom Dooley” og ”Danse i måneskin” … men det er svært at finde velegnede børnesange. Jeg har kun kunnet finde "Jens Hansen har en bondegård"..

Derfor har jeg skrevet denne samling små melodier, som ud over at kunne spilles på babymarimba, måske også kan bruges i musikundervisning på blokfløjte, violin eller andet, hvor de fem toner let kan frembringes.

Melodierne er varieret ved hjælp af rytme og harmonik, så de – trods det begrænsede antal toner – alligevel lyder af noget. Akkompagnementerne er derfor væsentlige, og jeg har skrevet forslag til sådanne som klaversats, inkl. becifringer.

Til alle sangene findes små tekster, som kan anvendes i hverdagen. På den måde kan barnet lære melodierne at kende længe før, det eventuelt vil kunne spille dem.

Sangene må frit kopieres og bruges (de er KODA anmeldt, så indrapporter gerne til KODA, hvis de fremføres offentligt). Tilret gerne teksterne til eget brug, så de passer til barnets navn og forhold. Men undgå omvendte ordstillinger og unaturlige betoninger og prøv også gerne at få versene til at rime.

Babymarimba

Nodehæfte med alle 10 sange

Enkeltnoder:

Titel Node Lydfil
Trygves bestemmesang
Trygves boogie-woogie
Trygves godnatsang
Trygves kan-alt sang
Trygves køre-i-bil sang
Trygves marimbavals
Trygves rydde-op sang
Trygves sove-til-middag sang
Trygves sutteblues
Trygves ugesang