At være kasserer i en Røde Kors afdeling

Siden april 2022 har jeg været frivillig kasserer for Røde Kors i Hillerød. Denne side er tiltænkt mine kolleger i de flere hundrede andre Røde Kors afdelinger.

Arbejdsbeskrivelse

Jeg har beskrevet, hvordan jeg efterhånden har fundet ud af at tilrettelægge kassererarbejdet. Der findes sikkert mange andre gode måder at gøre det på. Hvis du har nogle tip til forbedringer, så send dem til mig på min Røde Kors mail, så vil jeg ved lejlighed indarbejde dem i dokumentet til glæde for alle vore kolleger.

Dokumentet er sidst opdateret 24. februar 2023 og findes her:

 

NB! Efter Røde Kors' overgang til nyt økonomisystem er dele af vejledningen ikke længere relevant. Opdatering udestår ...

Værktøj: Summer fra FlexPOS transaktionslisten

Værktøjet er omtalt i arbejdsbeskrivelsen. Det kan frit anvendes og vil ikke anrette skade på din computer ... men brugen af resultaterne er helt på eget ansvar.

Transaktionsfilen forlader ikke din maskine - programmet arbejder lokalt i din browser. Dannede filer gemmes i folderen "Overførsler" (det eneste sted, en browser kan få lov til at skrive)

Det gør programmet:

Transaktionslisten fra FlexPOS indeholder alle transaktioner i kasseapparatet for en given periode. Programmet indlæser en transaktionsfil og genererer en Excelfil med to ark:

Sådan gør du

Download først en transaktionsfil fra FlexPOS Backoffice for en given periode. Det gøres sådan:

  1. Log på FlexPOS Backoffice
  2. Vælg i menuen til venstre punktet "Rapporter"
  3. Vælg øverst til højre "Rapportbestilling"
  4. Vælg som rapport type "Transaktionsliste", angiv periode og mailadresse - klik så på "Bestil rapport" knappen
  5. Når du modtager transaktionslisten i din indbakke, så læg den et sted på din computer, hvor du kan finde den igen

Udpeg transaktionslisten:


Resultat af kørslen:


NB! Jeg har kun kunnet teste programmet med de transaktionslister, som Hillerød afdeling kan trække ud af FlexPOS. Måske kan transaktionslister variere med forskellige opsætninger af FlexPOS. Hvis din transaktionsfil fejler, må du meget gerne sende den til mig. I så fald vil jeg forsøge, om jeg kan gøre programmet i stand til at håndtere også din variation.